vineri, 29 august 2014

Produse, produse, produse...- intrebuintari multiple SAU Cum sa economisim??

Hello Zuzulici!
Ma gandeam sa va scriu cateva trucuri despre anumite produse pe care le puteti folosi in fel si chip desi "aparent" sunt destinate unei singure intrebuintari.
Apelez si eu la aceste "smecherii" in primul rand pentru a economisi niste banuti iar in al doilea rand pentru ca produsul sa nu-mi expire in sertar. Oferindu-i mai multe intrebuintari, automat se termina mai repede fara a avea ocazia sa ajunga la gunoi :).
Inainte de a trece la subiect, vreau sa va rog sa fiti sincere cu mine si sa imi spuneti daca vreun pont de-al meu pare a fi o "prostie" si sa imi justificati de ce :). Sunt foarte curioasa de parerile voastre, accept cu drag orice opinie; poate chiar si voi apelati la aceste metode enumerate in cele ce urmeaza sau poate veniti cu o idee noua :*


1. Eyeliner-ul gel/crema in nuanta maro- il folosesc pentru: trasarea liniei cu tus cat, machiajele cut crease sau smokey si pentru conturarea sprancenelor :) In ultima situatie imi place sa folosesc o pensula tesita din peri sintetici fiindca se aplica foarte usor, se intinde uniform iar efectul este wooow :D. Un eyeliner gel bun sa fie, iar sprancenele tale vor arata impecabil intreaga zi fiindca gelul patrunde bine intre fire si nu se intinde inestetic.


2. Mascara gel transparent- desi pe piata gasim tot felul de mascara transparente special create pentru stilizarea sprancenelor, eu totusi pe ale mele le fixez mereu cu un mascara pentru gene transparent. Nu am unul de marca, nu am cheltuit o avere cu el si isi face treaba de minune. La o adica: e gel! Nu are cum sa fie bun sau mai putin bun parerea mea. 
O alta intrebuintare: firicelele acelea de par/puf care stau ridicate ca antenele atunci cand ai parul prins in coada.... sunt enervante? Fixeaza-le cu gelul transparent!


3. Mascara negru/maro- tot pentru stilizarea sprancenelor (atunci cand ne dorim un efect mai natural). Incercam sa nu luam mult produs pe periuta si trecem cu aceasta usor, peste sprancene. Le pieptanam practic. Ideea este sa nu apasam tare ci sa avem grija ca miscarile de periere sa fie foarte foarte usoare si doar la suprafata firelor de par.
O alta intrebuintare a acestora: ai parul grizonat? Nu ai apucat sa iti vopsesti radacinile? Ia un mascara (in functie de nuanta parului tau) si periaza-ti usor radacinile grizonate vizibile.

4. Pudra pulbere- o putem folosi pentru protectie in timpul realizarii unui machiaj. O aplicam in cantitate mai mare pe pometi, inainte de realizarea machiajului. Fardurile deseori sunt prafoase si se imprastie pe tot tenul intr-un mod inestetic. Pudra o folosim astfel in cazul in care intai de toate ati aplicat fondul de ten. Eu personal, fondul de ten mereu il aplic la finalul machiajului ochilor dar in cazul in care voi nu faceti astfel, iata un pont :): pudra pulbere pusa pe pometi pe care la final o indepartam cu o pensula mare, fluffy :) 
Nu avem nevoie de o pudra scumpa pentru a face acest lucru.

5. Crema hidratanta (in functie de tenul fiecaruia)- poate fi folosita linistit in loc de baza de machiaj. De ce sa cheltuim o gramada de bani pe cateva grame de baza de machiaj, cand o crema hidratanta buna poate actiona identic? Nu ma refer sa cumparati crema de fata cu 2 lei din Abc-ul din vecini. Ma refer sa optati pentru o crema hidratanta/matifianta care stiti ca face bine tenului vostru. 

6. Hair Spray sau Fixativul de par- il putem folosi pentru fixarea machiajului. Nu spun sa suflati pe fata in exces ci doar sa suflati putin de la departare. Zic de la departarea fiindca nu vrem sa fim lipicioase, "intepenite" sau sa ne iritam ochii. Un puff este suficient pentru putina rezistenta a machiajului :)

7. Rujul- va lipseste din colectie o nuanta anume de blush?? Poate aveti un ruj in nuanta respectiva :). Il puteti folosi si pe post de blush :) Il aplicati direct peste fondul de ten si il fixati mai apoi cu pudra. Deasemenea, pentru a obtine o nuanta anume, puteti amesteca diferite nuante de rujuri.

8. Fardul de pleoape- umezit cu apa sau lotiune tonica sau amestecat cu un produs cremos de culoare mai deschisa il puteti folosi pe post de eyeliner. :) Il aplicati cu o pensula tesita atat pe pleoapa data doar cu primer pentru un efect mai natural cat si atunci cand sunteti deja machiate pentru a scoate in evidenta privirea (in loc de eyeliner efectiv). Astfel va puteti juca cu culorile fara a fi nevoite sa cumparati eyelinere colorate. Bineinteles rezistenta nu este aceeasi dar cu o baza buna problema e rezolvata. Recomand Urban Decay :)

9. Sapunul antibacterial solid (ex: Protex): il puteti folosi pentru curatarea pensulelor in locul produselor special create pentru acest scop si care sa recunoastem, costa destul de multicel. In postarea de AICI v-am oferit mai multe detalii despre modalitatea mea de a curata/dezinfecta pensulele.

10. Alcoolul sanitar- pe care il putem utiliza tot pentru dezinfectarea pensulelor. La aceasta metoda apelez atunci cand realizez multe machiaje intr-o zi si nu am timp sa le spal. Dau un puff pe pensula si o curat cu discheta demachianta. Alcoolul sanitar curata foarte bine perii, ii dezinfecteaza si se usuca foarte-foarte-foarte repede. Nu stau 5 ore pana sa pot reutiliza pensula preferata :D

11. Ceaiul de musetel- folosit pentru infuzie. Facem un ceai efectiv, il turnam intr-un vas mare si stam aplecate peste acesta cu un prosop asezat astfel incat aburii ceaiului sa nu iasa pe langa. Stam cateva secunde cat rezistam, luam o gura de aer adanc si continuam infuzia :). Ne curata caile respiratorii si porii, astfel si punctele negre le eliminam mai usor. Un scrub dupa aceea, o masca, o crema hidratanta masata foarte bine si va veti simti de parca ati fi iesit de la salon. Siiiiii: nu v-ati cheltuit banutii :).





Voi ce idei mai aveti Zuzulici?
Pupici cu lipici :* 













Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

© AnytaGyo's Makeup
Maira Gall